Categorie├źn
Geen categorie

5 dingen die je kan doen tijdens je (school)vakantie

Heb je geen inspiratie om iets te gaan doen tijdens je vakantie? Of kan je niets verzinnen om te doen tijdens je aankomende (misschien wel hele toffe) vakantie? Dan is het tijd om wat inspiratie op te doen in dit artikel. Wij hebben namelijk voor jou 5 dingen opgeschreven die ervoor zorgen dat jij een beetje inspiratie krijgt om wat leuke dingen te gaan doen tijdens jouw aankomende vakantie! De ideeën zijn vooral gebaseerd op zomerse activiteiten maar een aantal ideeën kan je ook prima bij ander weer uitvoeren.

Doe een roadtrip door eigen land

Heb je wel eens een roadtrip door je eigen land gedaan? België heeft een aantal prachtige steden. Denk bijvoorbeeld aan Gent, Antwerpen, Brussel enz. Naast de grote steden zijn er ook nog talloze (historische) kleine stadjes die je kan bezoeken tijdens je roadtrip. Pak je backpack en ga op pad met het openbaar vervoer. Hierdoor kom je vaak direct in het centrum uit en heb je geen parkeerkosten of het probleem je de auto nergens kwijt kan. JE kan gemakkelijk een Air B&B boeken en vervolgens ene aantal dagen of 1 dag in een stad blijven. Tijdens je vakantie kan je er 1 grote binnenlandse roadtrip van maken.

Maak een kusttrip

Je kan in België een prachtige trip langs de kust/zee maken. Het mooiste is dit om te doen ter voet of met de fiets. Je kan op verschillende plekken fietsen huren waardoor prachtige tochten kan maken langs de Belgische kust. Het meest gunstige is om de toch noordelijk te beginnen en in het zuiden richting Frankrijk te eindigen. Aangezien je dan eindigt met meer zekerheid op lekker weer.

Ga erop uit in eigen stad

Je kan in eigen stad (of een stad waar je vlakbij woont) vaak ontzettend veel doen zonder dat je het weet. Je kan natuurlijk tradiotioneel even lekker het terras op of ergens uit gaan en wat drankjes drinken. Maar je kan ook leuke wandelroutes wandelen of een audiotour in je eigen stad lopen! Daarnaast is het leuk om speciaalzaakjes (waar je normaal niet zo snel heengaat) te bezoeken.

Heb jij een (alcohol)verslaving? Zoek dan direct hulp door je te laten helpen met verslavingszorg.

Ga op avontuur en ga watersporten

Ga bijvoorbeeld zeilen, wakeboard of surfen! Er zijn ontzettend veel plaatsen waar je dit kan doen en waar je dit ook kan leren. Het is altijd goed (voor je veiligheid) om goed les te krijgen zodat je weet hoe om te gaan met de zee.