Categorieën
Geen categorie

Schilderen is goed voor je hersenontwikkeling

Een peuter kan de fijne motoriek bereiken door te leren penseelstreken met de handen te maken. Door jonge leerlingen – zelfs als ze nog maar een of twee jaar oud zijn – te laten zien hoe ze een penseel moeten gebruiken, help je hen cruciale mijlpalen te bereiken die rechtstreeks verband houden met andere gebieden van de ontwikkeling van hun kinderjaren. Peuters die hun handen gebruiken om te schilderen, kunnen zo betrokken zijn dat andere stress gerelateerde gedachten hun hoofd leegmaken. De elektrische activiteit die in de hersenen wordt gestimuleerd, wordt een ander soort actie, waarbij verbindingen worden geactiveerd waardoor kinderen zich alleen op hun maakproces kunnen concentreren. Er vindt een kalmerend effect plaats doordat er tactiele cognitieve verwerking plaatsvindt terwijl kinderen met hun handen tekentekens maken.

Schilderen bouwt cognitief geheugen op

Leren schilderen bouwt impliciet geheugen op met herhaalde bewegingen van het laden van een penseel en het maken van een penseelstreek. Wanneer een kind een voorwerp aanraakt, wordt de informatie via de sensorische zenuwen in de vingers naar de hersenen gestuurd. Peuters krijgen ruimtelijke intelligentie door vormen in de ruimte te creëren. Ze worden zich bewust van ruimtelijke relaties tussen objecten in het rijk van hun eigen ervaringen, waardoor ze het vermogen krijgen om mentaal te visualiseren, elementen te manipuleren, objecten te roteren en diepte te onderscheiden met balans. Dat is van cruciaal belang bij de ontwikkeling van de hersenen in de vroege kinderjaren.

Schilderen is zintuiglijk en tastbaar

Wanneer een kind een voorwerp aanraakt, worden informatieberichten via sensorische zenuwen naar de hersenen gestuurd . Tactiele zintuiglijke ervaringen kunnen peuters helpen ideeën te leren en te begrijpen. Het leren van beeldende kunst kan gebeuren door directe zintuiglijke aanraking met de handen. Tactiele schilderactiviteiten stimuleren het leren op een andere manier dan visueel of auditief leren. Ben jij op zoek naar verfadvies? Dan wil ik je graag doorverwijzen naar de aangegeven link!

Categorieën
Cursus en Opleidingen

Veelgestelde vragen over de VCA cursus

VCA is een veiligheidsdiploma op het gebied van veilig en gezond werken. Door de juiste kennis en vaardigheden loop je minder risico op lichamelijk letsel. Ook ben je beter in staat om je collega’s te beschermen. Overweeg jij een cursus VCA in Groningen te volgen, maar heb je nog een aantal vragen? In deze blog wordt antwoord gegeven op de meest gestelde vragen over VCA.

Wat zijn de kosten van een VCA?

Een VCA bestaat vaak uit een cursus van één dag. De kosten hiervan bedragen € 219. Na deze cursusdag volgt een examen. Het examen bestaat uit 40 vragen. Wanneer je 38 vragen of meer goed hebt, ontvang je het Certificaat Basisveiligheid. Dit certificaat is 10 jaar geldig.

Is het examen moeilijk?

Een VCA certificaat toont aan dat je voldoende kennis hebt van veiligheid en gezondheid. Daarom wordt het examen over het algemeen beschouwd als best lastig. De meeste cursisten zakken omdat ze onvoldoende tijd hebben genomen om te leren voor dit examen. Net als bij andere examens geldt: een goede voorbereiding is de basis. Zo raden wij je aan om oefenexamens te maken en alle begrippen goed uit je hoofd te leren.

Welke soorten VCA zijn er?

De VCA is er in drie varianten:

 • VCA basis: voor medewerkers die moeten kunnen laten zien dat ze veilig, gezond en met oog voor anderen en het milieu hun werk kunnen doen;
 • VCA VOL (Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden): voor leidinggevenden en zzp’ers die actief zijn in een risicovolle werkomgeving;
 • VIL-VCU: voor intercedenten of leidinggevenden bij uitzendbureaus.
Categorieën
Studie

De waarde van onderwijs

De waarde van onderwijs en de betekenis ervan kunnen worden begrepen uit het feit dat onze ouders ons, zodra we geboren zijn, beginnen te onderwijzen over iets dat essentieel is in het leven. Een peuter begint nieuwe woorden te leren en ontwikkelt een woordenschat op basis van wat zijn ouders hem leren. Ze leren hem wie zijn vader, moeder, broer, zus, enz. Is en hoe hij zich bij elke persoon moet gedragen door hen gepast respect te tonen. Ze geven hem ook vanaf het begin onschatbare kennis over ethiek en moraal, wanneer hij een gevoelige geest heeft, zodat deze kwaliteiten hem zijn hele leven bijblijven in de vorm van conditionering. Als je naar het huidige onderwijssysteem kijkt, zul je merken dat onderwijs is gereduceerd tot een uitwisseling van instructies en informatie en niets meer. Terwijl in vroegere tijden het motief van onderwijs was om goede waarden en moraal in het bewustzijn van een individu te brengen. Vandaag zijn we afgedwaald van deze ideologie vanwege de snelle commercialisering in de onderwijssector.

Aanleren van nieuwe vaardigheden

Hoe we ons met onze ouders gedragen en hoeveel respect we hebben voor onze ouderen, is een direct gevolg van onze initiële opleiding in onze kindertijd. Het zou dus niet verkeerd zijn om te zeggen dat de initiële opleiding van een persoon bij hem thuis begint. Ouders begeleiden hun kind niet alleen in de eerste stapjes wanneer hij begint te leren lopen; ze begeleiden hem ook bij de te nemen stappen met gedrag, moraliteit en respect. Ze leren hem over de regels van de samenleving en waarom ze moeten worden gevolgd om een ​​goed mens te worden. Naarmate het kind ouder wordt, worden zijn ambities en verlangens groter en doen ouders hun best om hem de beste educatieve omgeving te bieden om zijn dromen waar te maken. Wil jij lesmateriaal aanschaffen? Pilot de nieuwe leerweg zal je hier optimaal bij helpen!

Categorieën
Geen categorie

Hoe kies je prachtige designverlichting?

Laten we beginnen met de eenvoudigste, de primaire functie van een hanglamp is natuurlijk om de kamer te verlichten. Een lamp die vooral functioneel is, maar die ook nog eens erg decoratief blijkt te zijn. Zo zijn er kroonluchters voor alle smaken en voor alle prijzen! We raden we je eenvoudig aan om de lamp te selecteren op basis van de kamer. Kies bij voorkeur voor een design hanglamp die warm licht geeft in de woon- of slaapkamer. Geef echter de voorkeur aan een zeer heldere ophanging in woonkamers zoals de keuken of eetkamer om voldoende licht te bieden voor dagelijkse activiteiten. Een andere manier is om meerdere hanglampen te gebruiken die laag genoeg zijn om plaatselijk licht te geven.

Voordeel van deze lampen:

Verlicht de kamer als geheel

Nadeel van deze lampen:

Kan licht missen voor sommige dagelijkse activiteiten

Design vloerlampen

Het decoratieve element per definitie! De lantaarnpalen zijn echter niet alleen aanwezig om het decor te verfraaien. Een design vloerlamp is perfect om een ​​bijzondere sfeer in huis te brengen en vooral in ruimtes die gunstig zijn voor warme verlichting zoals de woonkamer of je slaapkamer. Ideaal om een ​​gedempt licht te verspreiden om zonder reflectie tv te kijken tijdens je bankavonden!

Voordeel van deze lampen:

Beweeg gemakkelijk

Nadeel van deze lampen:

Plaats innemen

Design booglampen

Deze aparte serie vloerlampen biedt dezelfde voor- en nadelen als een normale vloerlamp! In zekere zin onderscheiden deze producten zich eenvoudig door hun halfronde structuur. Deze momenteel zeer modieuze lampen bieden echter een design en een bijzondere elegantie die de interieurdecoratie doen schitteren! Dankzij hun gewelfde vorm kun je met booglamp bovendien een specifiek punt in de kamer goed verlichten. Zonder een ophanging te vervangen, kunnen de grootste modellen ook de hele kamer op een meer dan redelijke manier verlichten met de perfect booglamp. Het is heel trendy wat voordelig is. Het nadeel is dat de booglampen vrij zwaar zijn vanwege de basis die ze rechtop houdt

Categorieën
Geen categorie

Op zoek naar werk? Zo vind je binnen no time een baan die bij je past!

Ben je op zoek naar een baan? Vind je het lastig om iets te vinden wat echt bij je past? Het vinden van een baan is lastig, zeker in deze tijd. Het corona virus heeft ervoor gezorgd dat velen van ons plotseling zonder werk zitten. Maar er zijn enkele dingen die je kunt doen om jouw zoektocht gemakkelijker en sneller te maken. Je zult misschien verbaasd zijn over alle verschillende functies die momenteel beschikbaar zijn als je op de juiste plekken zoekt. In deze blog bespreken we een aantal dingen die je kunt doen om snel een baan te vinden en lekker aan de slag te gaan!

Een goed CV

Als je op zoek bent naar een baan, dan is het allereerst belangrijk om ervoor te zorgen dat je CV up to date is. Misschien is het wel een tijd geleden dat je deze hebt bijgewerkt en heb je inmiddels meer werkervaring of opleidingen en cursussen die je eraan toe kunt voegen. Een goed CV geeft duidelijk en overzichtelijk aan wat jij te bieden hebt als werknemer. Het is de bedoeling dat bedrijven die jouw CV lezen nieuwsgierig naar jou worden en jou vervolgens uitnodigen op gesprek. Sommige mensen zorgen ervoor dat hun CV er ook grafisch opvallend uit ziet. Afhankelijk van de functies waar je voor solliciteert kun je hier de nodige tijd aan besteden. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een baan in de creatieve sector, dan kun je aan de hand van je CV laten zien wat je grafische vormgeving skills zijn. Solliciteer je voor een wat formelere functie, bijvoorbeeld bij een corporate bedrijf, dan is een creatief uitziend CV niet echt van belang, maar gaat het vooral om je ervaring.

Vind een baan via een uitzendbureau

Voor het vinden van openstaande vacatures kun je natuurlijk alle grote vacature websites afgaan. Maar als je per direct iets zoekt en iets meer flexibiliteit en afwisseling in je werk zoekt, dan kun je ook samenwerken met een uitzendbureau. Als je een uitzendbureau benadert en simpelweg zegt: 'ik zoek werk', dan kunnen ze je meestal verder helpen. Zo kun je via uitzendbureaus leuk werk vinden in bijvoorbeeld de zorg, de bouw of het verkeer. Ben je wat onzeker omdat je niet over de juiste diploma's beschikt? Daar hoef je je geen zorgen over te maken. Bij uitzendbureaus bestaat ook vaak de mogelijkheid dat zij een opleiding voor je regelen, zodat jij binnen korte tijd aan de slag kunt met je nieuwe baan. En als je voelt dat de gevonden baan toch niet zo bij je past, kan het uitzendbureau je helpen om iets te vinden wat beter bij je past!

Categorieën
Geen categorie

De warme temperaturen buitenshuis houden

De temperaturen worden steeds aangenamer. De zomer komt eraan en de zon schijnt vaker. De warmte willen we graag buiten houden. Als we buiten in de zon hebben gezeten, willen we daarna in een koelhuis thuiskomen. Waar we in de avond goed in slaap kunnen komen bij een aangename temperatuur. De temperatuur van buiten moet ook niet binnenshuis voelbaar gaan worden. Dit kan natuurlijk door een airconditioner systeem aan te schaffen voor in huis. Naast dat dit prijzig is, is het ook niet goed voor het milieu. Er wordt veel elektriciteit gebruikt als de airconditioner aan staat. Er zijn andere manieren om ervoor te zorgen dat de warmte niet binnen in huis komt. Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan door goede isolatie aan te brengen in huis.

Isolatiemateriaal

Isolatie staat in feite voor het beschermen van invloeden van buitenaf. Als uw woning of bedrijfspand niet goed geïsoleerd is, dan kan dit zorgen voor warmteverlies en hoge energiekosten. Dit kan voorkomen worden door gebruik te maken van isolatie. Daarbij zorgt isolatiemateriaal ook voor geluidsdemping. Hierdoor heeft u minder overlast van anderen in huis. Er zijn verschillende soorten isolatiemateriaal. Isolatiemateriaal dat gemaakt is van minerale wol en isolatiemateriaal dat gemaakt is van kunststof. Onder de categorie van de minerale wol vallen de glaswol en steenwol. Beide materialen zijn onbrandbaar, rot- en schimmelvrij en waterafstotend. Ook zijn ze allebei goede materialen voor een zeer goede geluidsisolatie. Glaswol isolatiemateriaal is licht van gewicht, flexibel en eenvoudig te comprimeren. De flexibiliteit van dit isolatiemateriaal komt door de lange glasvezels waaruit glaswol bestaat. Deze eigenschappen zorgen er ook voor dat het isolatiemateriaal goed aansluit. Hierdoor lekt er weinig warmte en worden luchtstromen voorkomen. Daarnaast is glaswol het milieuvriendelijkste isolatiemateriaal om een woning of bedrijfspand mee te isoleren. Steenwol is daarentegen gemaakt uit vezels van vulkanisch gesteente. Deze vezels zijn korter en brosser dan de vezels van de glaswol. Mede hierdoor kan steenwol een hoge druk aan. Voor isolatiemateriaal gemaakt van kunststof zijn er ook verschillende vormen. Zoals EPS, XPS en PIR, ze staan ook wel bekend als hardschuim. Deze isolatiematerialen hebben namelijk een celstructuur in plaats van een vezelstructuur. Hierdoor lijken de isolatiematerialen op een soort hardschuim.

Pontmeyer

Bij Pontmeyer kan er eenvoudig het juiste isolatiemateriaal worden gevonden. Er kan worden aangegeven waarvoor het isolatiemateriaal gebruikt gaat worden. Zo worden de juiste isolatiematerialen gefilterd voor uw toepassing. Vervolgens kunt u ook de dikte en de warmteweerstand kiezen. Zo vindt u snel en eenvoudig het perfecte isolatiemateriaal voor uw woning of bedrijfspand. Naast het isolatiemateriaal zijn ook de benodigdheden voor het plaatsen van het isolatiemateriaal te koop bij Pontmeyer.

Categorieën
Rijbewijs

Haal je rijbewijs bij rijschool Huissen

Haal nu snel je rijbewijs bij rijschool Huissen. Is het de hoogste tijd om je rijbewijs te halen en ben jij op zoek naar een goede rijschool? Dan is dit de rijschool die jij zoekt. Neem dus snel een kijkje op de site en wie weet is dit wel de rijschool die jij zoekt.

Een goede rijschool met goede en duidelijke rijlessen

Bij rijschool Huissen is het zeker dat je goede en duidelijke rijlessen krijgt. Je zult er erg veel van leren en als je iets nog niet zo goed begrijpt is dat niet erg want dan herhaal je het gewoon. Ben jij dus op zoek naar een goede rijschool? Neem dan snel contact op met deze rijschool en begin snel met je rijlessen want hoe fijn is het dat ook jij eindelijk je rijbewijs bij je mag hebben?

Veilige rijlessen bij deze rijschool

Woon jij dus in de omgeving van Huissen en heb jij nu de leeftijd dat je je rijbewijs mag halen? Neem dan snel een kijkje bij rijschool Huissen bij deze rijschool zal je namelijk veilige rijlessen krijgen en ook krijg je duidelijke lessen zodat je alles goed beheerst. Bij deze rijschool zul je rijlessen krijgen van goede rijinstructeurs die veel kennis en ervaring hebben. Het is dus een goede rijschool met goede lessen en is dit dus waar jij naar op zoek bent? Wacht dan niet langer en neem snel contact op en haal je rijbewijs.

Categorieën
Rijbewijs

Rijbewijs Amsterdam halen

Wilt u graag uw rijbewijs halen en woont u in Amsterdam, maar weet u niet waar u hiervoor het beste terecht kunt? Zoek dan niet verder, want wij van rijbewijs Amsterdam kunnen u hier goed mee helpen. Zo is het behalen van het rijbewijs een grote en moeilijke opgave. Wij weten dit natuurlijk, en weten dan ook precies hoe wij u hier het beste mee kunnen helpen. Zo is dit een grote mijlpaal in het leven, daarom wil je zeker zijn van de rijschool die u kiest om dit te behalen. Wij zijn zeer goed en gespecialiseerd in het geven van de beste rijlessen. Wilt u dus de theorie snel halen en de beste hulp krijgen bij het lessen? Dan bent u voor dit en nog veel meer bij ons helemaal aan het juiste adres. Wij zullen u hier zeer goed bij helpen en begeleiden. Zo weet u dat wanneer u bij ons komt voor onze diensten, u helemaal aan het juiste adres bent. 

Een pakket kiezen

Bij ons is het mogelijk om ook te kiezen voor een pakket. Hierbij krijgt u altijd een gratis proefles om te kijken of wij bij u passen. Daarnaast krijgt u ook theorielessen en oefentoetsen in het pakket. Het aantal lessen verschilt tussen pakketten, maar deze kunt u ook los bij kopen. Wilt u graag meer te weten over komen, of weten wat wij allemaal voor u kunnen betekenen? Neem dan een kijkje op onze website. 

Categorieën
Training

Kennismaken met Artificial Intelligence? Trainingen helpen je zeker verder

Artificial intelligence, ook wel kunstmatige intelligentie genoemd, raakt binnen het bedrijfsleven in Nederland de laatste paar jaar langzaam maar zeker steeds meer in trek. Er is een gestaag groeiend aantal bedrijven dat het nut en de kansen inzien van deze vorm van intelligentie. Wel zijn er nog maar weinig professionals die echt veel kennis op dit gebied hebben. Dit op welke wijze dan ook implementeren in je eigen organisatie is dan ook allesbehalve makkelijk. Een artificial intelligence training voor een aantal van je betere medewerkers zou dan ook verlichting kunnen bieden. 

Om het overzicht in je organisatiestrategie te bewaren zou een zogeheten safe training overigens ook een goede optie zijn.

Artificial Intelligence training

Meer over het belang van kunstmatige intelligentie

Het feit dat kunstmatige intelligentie steeds meer onder de aandacht komt heeft alles te maken met het feit dat de computers van deze tijd enorm veel data kunnen verzamelen. Huidige computers zijn simpelweg in staat om op een extreem efficiënte en snelle manier tot de beste oplossingen te komen van nochtans enorm complexe vraagstukken. Deze beste oplossingen wil je als leider van een bedrijf uiteraard maar wat graag. Niet per se om mensen hiermee te hoeven vervangen, maar eenvoudigweg om de dienstverlening en de resultaten te verbeteren.

De benodigde basisfactoren 

Wanneer je artificial intelligence een grotere rol wilt laten spelen in je bedrijf is het zaak dat je de volgende drie basisfactoren reeds in huis hebt:

 • Computersystemen van een uitstekende kwaliteit.
 • Algoritmen die op een zeer vergevorderd niveau zitten.
 • En tenslotte natuurlijk een enorme hoeveelheid data. Deze gegevens worden door een sterk management beschermd en de ontwikkeling ervan wordt gestimuleerd.

Wat zijn de bekendste toepassingsgebieden van artificial intelligence? 

Tot op heden is het nog niet mogelijk gebleken artificial intelligence in alle mogelijke werkvelden in te zetten, al is het aantal toepassingsgebieden wel degelijk groeiende. De volgende voorbeelden zijn algemeen redelijk bekend:

 • Een bekende toepassing is de kunstmatige intelligentie die in de financiële dienstverlening wordt ingezet. Door deze intelligentie kunnen bijvoorbeeld kredietaanvragen automatisch worden verwerkt. 
 • Klantenservice via een chatbot. Deze vorm van customer support kan door in principe elke onderneming worden geïmplementeerd. Aan de hand van bepaald taalgebruik van een klant in de chat kan de chatbot meer dan eens tot de juiste antwoorden komen. Voordeel hiervan is bovendien dat klanten nooit meer op hun antwoord hoeven te wachten. 

Wat leer je zoal bij een training?

Bij een artificial intelligence training leer je onder meer de volgende zaken:

 • Je leert wat algoritmen zijn, hoe ze tot stand zitten en hoe je ze kunt gebruiken in je voordeel.
 • Je leert te begrijpen hoe mensen en computers in de nabije en verdere toekomst met elkaar zullen samenwerken.
 • Je leert in te zien wat de risico’s zijn van het bouwen van programma’s met een hoog artificial intelligence gehalte en welke vraagstukken hierbij komen kijken.
 • En tenslotte leer je natuurlijk hoe je zelf concreet verder zou kunnen met het opzetten van een eigen programma.
Categorieën
Coaching

Samen werken aan Teamontwikkeling

Teamontwikkeling is bij iedereen van toepassing want iedereen moet wel eens samen werken. De ontwikkeling tussen teams is belangrijk zodat er meer verbondenheid komt en de samenwerkingskracht dus nog beter kan worden. Door deze punten kan jij  jouw team nog beter omhoog krijgen door een goede samenwerking te  creëren. Vaak als mensen denken aan teamontwikkeling denk ze aan een werksfeer op het werk, maar wist je dat teamontwikkeling ook te maken kan hebben met  sportteams? Als de sfeer minder is dan werken mensen vaak ook niet goed samen en kan er bijvoorbeeld niet worden gescoord.

Gevolgen en oplossingen

De gevolgen van een slechte ontwikkeling tussen teams kunnen ernstig zijn, zo kan een bedrijf failliet gaan of er worden werknemers chronisch ziek. Zij kunnen bijvoorbeeld chronisch stress syndroom oplopen of een burnout. Zo heb je ook mensen die door de slechte werkomstandigheden hartziektes kunnen oplopen door de stress. Zoals je nu wel weet is de ontwikkeling in een team enorm belangrijk maar hoe creëer je een goede sfeer? Eigenlijk is het simpeler gezegd dan gedaan. En kost het als team zijnde ook wel even wat om het voor elkaar te krijgen. Het kan lastig zijn maar niet onmogelijk, probeer als manager zijnde bijvoorbeeld een vrijdagmiddagborrel te organiseren of een uitje met het gezin. Vraag af en toe hoe het met je werknemers gaat. Zo maak je een connectie met de werknemers en zouden ze automatisch ook meer werken. Vervolgens kan je zien dat de werksfeer op het werk positief vooruit zou gaan.