Categorieën
Coaching en Workshops

Wat een interim change manager voor jouw bedrijf kan betekenen

De wereld om ons heen verandert constant. Sommige dingen veranderen vaker dan andere, maar de meeste zaken zijn niet vast. Zo ook in organisaties: er gaan mensen weg en komen weer nieuwe collega’s bij, er komen reorganisaties of de bedrijfscultuur verandert langzaamaan. Maar niet alle veranderingen vergaan even vlekkeloos. Daarom kan een interim change manager ondersteuning bieden wanneer er iets verandert of gaat veranderen op de werkvloer. Wil je weten of een interim change manager een waardevolle toevoeging aan jouw bedrijf kan zijn? Lees dan gauw verder!

Wat doet een interim change manager?

Een interim change manager of verandermanager kan ondersteuning bieden bij veranderingen. Zijn of haar doel is dan ook om (aanstaande) verandering(en) binnen de organisatie zo soepel mogelijk te laten verlopen. 

Op welke manieren kan een interim change manager ondersteuning bieden?

Ten eerste kunnen de werkzaamheden van een interim change manager op verschillende niveaus plaatsvinden. Hij of zij kan aan de slag met het hele team, maar ook alleen met de leidinggevende, die vervolgens zijn kennis weer overdraagt aan zijn afdeling. Dit kan hij of zij op verschillende manieren doen, bijvoorbeeld in de vorm van workshops, (online) educatieve sessies of het schrijven van een adviesrapport.

Ontmoeting, Team, Werkplek, Groep, Diversiteit, Mensen

Wat is de aanpak van een interim change manager?

Vaak houdt een interim change manager een specifieke aanpak aan om zo gestructureerd mogelijk te werk te kunnen gaan . Hij of zij zal zich eerst verdiepen in de specifieke case. Ook zal hij jullie observeren om een beter idee te krijgen van de bedrijfscultuur die er hangt. Vervolgens zullen de obstakels waar tegenaan wordt gelopen geïdentificeerd worden. Daarna wordt er een plan van aanpak gemaakt over hoe de situatie het beste aangepakt kan worden. Ten slotte gaat de interim change manager aan de slag met het implementeren van dit plan. 

Categorieën
Cursus en Opleidingen

Krijg controle over je agenda met een time management cursus

Op het moment dat je als je een kip zonder kop achter de planning in je agenda aan rent, dan gaat er in principe iets mis. De agenda is in feite niets meer dan een hulpmiddel waar je je afspraken in kunt schrijven, zodat je deze niet vergeet. Hoe meer afspraken je hebt, des te belangrijker het wordt om deze in een extern geheugen op te slaan. Vooral wanneer je afspraken gaat plannen die bijvoorbeeld weken of maanden later plaatsvinden, dan is een agenda onmisbaar. Als je vandaag een afspraak maakt om met iemand iets te bespreken en je gaat morgen al rond de tafel, dan kun je dat prima onthouden. Maar als het over 4 weken plaatsvindt, dan ben je dat na 4 weken immers allang vergeten. Je hebt dan een reminder nodig en daarvoor kun je een agenda raadplegen. Maar als de agenda alle controle overneemt en je vol stress probeert alle afspraken af te werken en deadlines te halen, dan is er met de time management iets niet helemaal in orde. Als je immers een agenda openslaat die jij zelf hebt ingevuld en vervolgens meteen stress ervaart omdat je zoveel te doen hebt, dan schiet je het doel van een agenda voorbij. Daarom is een time management cursus in feite geen slecht idee. Het probleem met het managen van tijd is dat mensen vaak kijken naar de hoeveelheid tijd die er beschikbaar is om die vervolgens volledig te vullen met taken, afspraken, deadlines, et cetera. Als je 8 uur tot je beschikking hebt, dan heb je 8 uur om te vullen. Maar zo werkt het natuurlijk niet. Je moet ruimte houden voor speling. Soms loop je vertraging op, dingen kunnen er tussendoor komen en soms heb je even iets meer aandacht nodig om iets echt goed te doen. Daar komt bij dat je soms vermoeid bent of je dag niet hebt. Als je dat soort dingen niet kunt verwerken door een te strakke planning, dan is stress eigenlijk altijd het geval. Kijk daarom gerust eens op timemanagement.nl voor een time management cursus. Je kunt dan meteen zien wat je zoal kunt leren tijdens een time management cursus. Het is ook geen hogere wiskunde natuurlijk. Het zijn immers gewoon van die dingen die je even moet weten en die je tijdens het plannen in je achterhoofd moet houden. Zaken als het toelaten van speling en dergelijke zijn immers belangrijk voor een goede planning. Maar je moet het wel even weten en daar is een time management cursus zeer geschikt voor. 

Meld je online aan voor een time management cursus

Als je je aan wilt melden voor een time management cursus, dan kun je dat regelen via de website van timemanagement. Hier vind je de tijden en locaties van de cursussen. Je kunt je dan aanmelden voor een tijd die jouw goed uitkomt en vervolgens kun je op de desbetreffende dag een 1-daagse time management cursus volgen. 

Bekijk de vele cursussen en trainingen op tijdwinst.com

Als je meer wilt weten over de verschillende trainingen die worden aangeboden door timemanagement.nl, dan kun je terecht op de gelijknamige website. Hier vind je bijvoorbeeld ook informatie over cursussen als: 

  • Cursus feedback geven
  • Assertiviteitstraining
  • Cursus snellezen

Categorieën
Cursus en Opleidingen

Diplomamappen voor je schoolwerk

Als jij aan het studeren bent weet je dat je geordend te werk moet gaan. Als je dit niet doet kom je er al snel achter dat je niet meer het overzicht behoudt. Je krijgt op school of bij je studie namelijk heel veel huiswerk op. Als je dit niet netjes bijhoudt dan ga je opdrachten vergeten en werk jij jezelf in de nesten. Een manier hoe je netjes je schoolwerk kan bijhouden is door de verschillende vakken en opdrachten bij elkaar te ordenen. Door dit te doen houdt je het overzicht en zal je minder snel het overzicht verliezen. Je kan dit doen door diplomamappen aan te schaffen. In deze mappen kan je per vak en misschien zelfs per les de leerstof ordenen. Je kan dan een aantal mappen kopen en deze per vak ordenen, bijvoorbeeld voor de vakken geschiedenis en wiskunde. Er zijn veel verschillende mappen die je kunt kopen want er zijn ook veel verschillende vakken. 

diplomamappen

Verschillende kleuren

Door elk vak dat jij hebt een andere kleur te geven ga je erg geordend te werk. Zo kan je wiskunde een bepaalde kleur map geven en een ander vak weer een andere kleur zoals rood. 

Categorieën
Cursus en Opleidingen

Is een time management training iets voor jullie bedrijf?

Een time management training kan voor iedereen veel zin hebben, zeker voor mensen die op kantoor werken. Je hebt dan vaak te maken met afleidingen, met interrupties en informatiestromen. Dat zorgt ervoor dat je niet effectief kunt werken. Een time management training kan dan uitkomst bieden. Je kunt dit individueel volgen, maar als je merkt dat er binnen jouw bedrijf meer mensen zijn die hier baat bij zouden kunnen hebben, dan kun je er ook voor kiezen om Tijdwinst.com een in-company cursus te laten verzorgen. Dit heeft veel voordelen!

In-company time management training

Aan de slag gaan met effectiever leren werken kun je  natuurlijk heel goed individueel doen. Je kunt bij Tijdwinst.com daarom ook individueel trainingen boeken. Maar het kan ook zeker raadzaam zijn om te kiezen voor een in-company time management training. Dit levert verschillende voordelen op. In de eerste plaats vindt de cursus dan op de werkvloer plaats, waardoor je geen reistijd kwijt bent om op de cursuslocatie te komen. In de tweede plaats kan eigenlijk iedereen die bij jullie op kantoor werkt natuurlijk baat hebben bij het effectiever leren werken en het beter indelen van de werkdag. Je krijgt dan meer werk gedaan, ervaart meer rust en mensen zullen minder snel uitvallen met klachten als gevolg van stress. Daarnaast heeft het samen volgen van een time management training ook als voordeel dat je elkaar kunt ondersteunen na de cursusdag en bovendien weet je wat je van elkaar kunt verwachten. Iedereen heeft immers dezelfde workshops gevolgd en daardoor weet je waarom je collega iets nu opeens anders aanpakt dan in het verleden het geval was. Er ontstaat zo meer begrip naar elkaar en vaak ontstaat er ook een betere samenwerking. Zo kan een time management training die in-company gegeven wordt dus veel voordelen bieden:

  • iedereen op de werkvloer leert dezelfde manier van werken aan
  • je kunt elkaar ondersteunen en aan de tijdwinst tips herinneren
  • mensen ervaren minder stress en zullen dus minder snel uitvallen
  • er wordt meer werk verzet

Wat leer je?

De voordelen zijn dus duidelijk, maar wat leer je nu eigenlijk tijdens een timemanagement.net training? Zoals in het begin gezegd leer je vooral omgaan met afleidingen en interrupties, maar ook leer je prioriteiten stellen en je grenzen afbakenen. Bij Tijdwinst.com zeggen ze het zo: je leert professioneel uitstellen. We zijn bijvoorbeeld allemaal eigenlijk geneigd om als er een mail binnenkomt, hier meteen op te reageren. Maar dat betekent dat je de taak waar je mee bezig was tijdelijk aan de kant zet, waardoor je er later weer in moet komen en dat kost uiteindelijk meer tijd. In de time management training leer je professioneel uitstellen, je leert bijvoorbeeld hoe nuttig het is om een paar vaste momenten op de dag uit te kiezen om je e-mails te lezen en te beantwoorden. Je leert dus taken afbakenen. Daardoor werk je een stuk effectiever en ervaar je meer rust. Ook prioriteiten stellen is van groot belang, net als aangeven wat je wel of niet kunt doen. Tijdwinst.com leert jullie in hun time management training hoe je dit aanpakt en hoe jij dit naar anderen communiceert.

Categorieën
Cursus en Opleidingen

Wat doet een bewindvoerder allemaal

Soms kan het leven zo tegenzitten, dat je door ziekte, een scheiding of de het gedwongen verkopen van je woning het financieel niet meer bol kunt werken. Vaak ontstaan schulden waardoor je het overzicht helemaal kwijt bent, de rechter kan beslissen dat je een bewindvoerder nodig hebt om alle zaakjes weer op orde te krijgen. Hij of zij regelt dan alles op financieel gebied, door een cursus bewindvoerder te doen leer je exact hoe je een financieel plan op te stellen en dit natuurlijk ook uit te voeren. 

Cursus bewindvoerder

Verder leren als bewindvoerder

Ben je bewindvoerder dan betekent dit niet dat dit je eindstation is, door een cursus bewindvoerder te doen is het ook mogelijk om verder te groeien binnen deze tak. Je kunt je als bewindvoerder verdiepen in verschillende mogelijkheden, dit kan zowel op administratief gebied zijn of als bewindvoerder. Door regelmatig een cursus te volgen, ben je ook op de hoogte van de laatste nieuwe regels op financieel gebied. Op deze manier kun je ook iemand bijstaan, en zo voordelig mogelijk het beheer uitvoeren met de verschillende kortingen en toeslagen op financieel gebied. Het is niet alleen beheren van iemand zijn geld, maar ook bewust zijn wat de mogelijkheden zijn.

Wordt een bewindvoerder gecontroleerd

Natuurlijk kan een bewindvoerder niet zomaar zijn gang gaan zonder dat er enige controle over is, de bewindvoerder wordt namelijk gecontroleerd door de kantonrechter. Heb je als bewindvoerder 3 of meer mensen onder je bewind, dan kun je er zelfs niet onderuit een cursus bewindvoerder te moeten doen om de kwaliteit te garanderen. Een account controleert ook ieder jaar de cijfers dan, zo is het vak van bewindvoerder niet eenvoudig en heb je een hoop verantwoordelijkheden. Je bepaald tenslotte waar het geld van een ander aan besteed wordt zodat alles weer soepeltjes zal verlopen.

Categorieën
Training

Behaal het maximale rendement

Een verkeerde momentopname en je zoon of dochter krijgt een advies wat niet bij hem of haar past, door de spanning kun je een citotoets minder goed doen dan je in normale omstandigheden zou doen. Door het doen van citotraining voor de toets, weet je ongeveer wat je te wachten staat waardoor de spanning afneemt. Voor de groepen 6,7 en 8 is er een speciale training ontworpen, deze training geeft de leerlingen net dat stapje meer begeleiding dan school. Hiermee beginnen ze zekerder en met meer vertrouwen aan de toets. 

Begeleiding is individueel

De begeleiding van de citotraining is altijd individueel, een ervaren student zal je kind aan de hand nemen om hem of haar wegwijs te maken met de toets. Door te oefenen met een oudere CITO toets, leert de leerling wat hem te wachten staat. Door het oefenen wordt er direct ontdekt met welke stof de leerling problemen heeft, is er extra oefening en extra stof nodig dan wordt hier de aandacht op gevestigd. Verschillende elementen van de leervakken kunnen onder de loep worden genomen, je kunt het vergelijken met privéles wat precies op maat is gemaakt voor een leerling.

Citotraining

Is een training rendabel?

Je vraagt je misschien wel af of een citotraining voor je kind wel zijn vruchten afwerpt, uit de praktijk is gebleken dat de leerlingen met een beter gevoel aan de toets beginnen. De hulp van de ervaren studenten zorgt ervoor, dat de leerling duidelijkheid krijgt in de stof van de citotoets. Je weet door de oude toetsen te maken, hoe een toets eruit ziet, wat zelfvertrouwen geeft aan de leerling. Normaal gesproken kunnen vragen die de leerling normaal weet, ineens niet meer zo vanzelfsprekend zijn waardoor er andere resultaten behaald kunnen worden. Ga voor dat beetje extra zekerheid, en zorg dat ook jouw kind haalt wat die verdiend en kan halen.

Categorieën
Cursus en Opleidingen

Mechatronica opleiding op MBO

Ben je iemand die na zijn VMBO studie graag de technische kant op wilt gaan, maar heb je nog geen flauw idee welke richting je op wilt en heb je ook geen zin meer om iedere dag van 9 tot 5 op school te zitten. Dan is het misschien wel handig om bij Bewust BBL de Mechatronica opleiding te volgen, want hiermee ga je een deel op school en een deel in het bedrijfsleven te gaan volgen. Stel je maar eens voor dat je bijna klaar bent met je VMBO studies en het helemaal klaar bent na 4 jaar middelbare school. Je wilt graag werken en niet de hele dag achter een tafeltje te zitten. Je wilt graag aan de slag en op de werkvloer bezig te zijn met een machine en niet met een boek vol met lettertjes. Daarbij is het ook zo dat je graag eraan wilt sleutelen en minder over wilt lezen dan.

mechatronica opleiding

Lekker aan de slag met een vak wat je interesseert

Wanneer je iemand bent die graag niet zo in de boeken zit, dan moet je ervoor zorgen dat je op een andere manier toch je diploma’s kan binnenhalen. Want uiteindelijk heb je wel een MBO diploma nodig om door te gaan in het leven. Want zonder werk kom je natuurlijk nergens. Met een Mechatronica opleiding van Bewust BBL, kan je ervoor zorgen dat je deels op school bezig gaat en een deel in een bedrijf aan de gang gaat.

Categorieën
Geen categorie

Schilderen is goed voor je hersenontwikkeling

Een peuter kan de fijne motoriek bereiken door te leren penseelstreken met de handen te maken. Door jonge leerlingen – zelfs als ze nog maar een of twee jaar oud zijn – te laten zien hoe ze een penseel moeten gebruiken, help je hen cruciale mijlpalen te bereiken die rechtstreeks verband houden met andere gebieden van de ontwikkeling van hun kinderjaren. Peuters die hun handen gebruiken om te schilderen, kunnen zo betrokken zijn dat andere stress gerelateerde gedachten hun hoofd leegmaken. De elektrische activiteit die in de hersenen wordt gestimuleerd, wordt een ander soort actie, waarbij verbindingen worden geactiveerd waardoor kinderen zich alleen op hun maakproces kunnen concentreren. Er vindt een kalmerend effect plaats doordat er tactiele cognitieve verwerking plaatsvindt terwijl kinderen met hun handen tekentekens maken.

Schilderen bouwt cognitief geheugen op

Leren schilderen bouwt impliciet geheugen op met herhaalde bewegingen van het laden van een penseel en het maken van een penseelstreek. Wanneer een kind een voorwerp aanraakt, wordt de informatie via de sensorische zenuwen in de vingers naar de hersenen gestuurd. Peuters krijgen ruimtelijke intelligentie door vormen in de ruimte te creëren. Ze worden zich bewust van ruimtelijke relaties tussen objecten in het rijk van hun eigen ervaringen, waardoor ze het vermogen krijgen om mentaal te visualiseren, elementen te manipuleren, objecten te roteren en diepte te onderscheiden met balans. Dat is van cruciaal belang bij de ontwikkeling van de hersenen in de vroege kinderjaren.

Schilderen is zintuiglijk en tastbaar

Wanneer een kind een voorwerp aanraakt, worden informatieberichten via sensorische zenuwen naar de hersenen gestuurd . Tactiele zintuiglijke ervaringen kunnen peuters helpen ideeën te leren en te begrijpen. Het leren van beeldende kunst kan gebeuren door directe zintuiglijke aanraking met de handen. Tactiele schilderactiviteiten stimuleren het leren op een andere manier dan visueel of auditief leren. Ben jij op zoek naar verfadvies? Dan wil ik je graag doorverwijzen naar de aangegeven link!

Categorieën
Cursus en Opleidingen

Veelgestelde vragen over de VCA cursus

VCA is een veiligheidsdiploma op het gebied van veilig en gezond werken. Door de juiste kennis en vaardigheden loop je minder risico op lichamelijk letsel. Ook ben je beter in staat om je collega’s te beschermen. Overweeg jij een cursus VCA in Groningen te volgen, maar heb je nog een aantal vragen? In deze blog wordt antwoord gegeven op de meest gestelde vragen over VCA.

Wat zijn de kosten van een VCA?

Een VCA bestaat vaak uit een cursus van één dag. De kosten hiervan bedragen € 219. Na deze cursusdag volgt een examen. Het examen bestaat uit 40 vragen. Wanneer je 38 vragen of meer goed hebt, ontvang je het Certificaat Basisveiligheid. Dit certificaat is 10 jaar geldig.

Is het examen moeilijk?

Een VCA certificaat toont aan dat je voldoende kennis hebt van veiligheid en gezondheid. Daarom wordt het examen over het algemeen beschouwd als best lastig. De meeste cursisten zakken omdat ze onvoldoende tijd hebben genomen om te leren voor dit examen. Net als bij andere examens geldt: een goede voorbereiding is de basis. Zo raden wij je aan om oefenexamens te maken en alle begrippen goed uit je hoofd te leren.

Welke soorten VCA zijn er?

De VCA is er in drie varianten:

  • VCA basis: voor medewerkers die moeten kunnen laten zien dat ze veilig, gezond en met oog voor anderen en het milieu hun werk kunnen doen;
  • VCA VOL (Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden): voor leidinggevenden en zzp’ers die actief zijn in een risicovolle werkomgeving;
  • VIL-VCU: voor intercedenten of leidinggevenden bij uitzendbureaus.
Categorieën
Studie

De waarde van onderwijs

De waarde van onderwijs en de betekenis ervan kunnen worden begrepen uit het feit dat onze ouders ons, zodra we geboren zijn, beginnen te onderwijzen over iets dat essentieel is in het leven. Een peuter begint nieuwe woorden te leren en ontwikkelt een woordenschat op basis van wat zijn ouders hem leren. Ze leren hem wie zijn vader, moeder, broer, zus, enz. Is en hoe hij zich bij elke persoon moet gedragen door hen gepast respect te tonen. Ze geven hem ook vanaf het begin onschatbare kennis over ethiek en moraal, wanneer hij een gevoelige geest heeft, zodat deze kwaliteiten hem zijn hele leven bijblijven in de vorm van conditionering. Als je naar het huidige onderwijssysteem kijkt, zul je merken dat onderwijs is gereduceerd tot een uitwisseling van instructies en informatie en niets meer. Terwijl in vroegere tijden het motief van onderwijs was om goede waarden en moraal in het bewustzijn van een individu te brengen. Vandaag zijn we afgedwaald van deze ideologie vanwege de snelle commercialisering in de onderwijssector.

Aanleren van nieuwe vaardigheden

Hoe we ons met onze ouders gedragen en hoeveel respect we hebben voor onze ouderen, is een direct gevolg van onze initiële opleiding in onze kindertijd. Het zou dus niet verkeerd zijn om te zeggen dat de initiële opleiding van een persoon bij hem thuis begint. Ouders begeleiden hun kind niet alleen in de eerste stapjes wanneer hij begint te leren lopen; ze begeleiden hem ook bij de te nemen stappen met gedrag, moraliteit en respect. Ze leren hem over de regels van de samenleving en waarom ze moeten worden gevolgd om een ​​goed mens te worden. Naarmate het kind ouder wordt, worden zijn ambities en verlangens groter en doen ouders hun best om hem de beste educatieve omgeving te bieden om zijn dromen waar te maken. Wil jij lesmateriaal aanschaffen? Pilot de nieuwe leerweg zal je hier optimaal bij helpen!