De warme temperaturen buitenshuis houden

De temperaturen worden steeds aangenamer. De zomer komt eraan en de zon schijnt vaker. De warmte willen we graag buiten houden. Als we buiten in de zon hebben gezeten, willen we daarna in een koelhuis thuiskomen. Waar we in de avond goed in slaap kunnen komen bij een aangename temperatuur. De temperatuur van buiten moet ook niet binnenshuis voelbaar gaan worden. Dit kan natuurlijk door een airconditioner systeem aan te schaffen voor in huis. Naast dat dit prijzig is, is het ook niet goed voor het milieu. Er wordt veel elektriciteit gebruikt als de airconditioner aan staat. Er zijn andere manieren om ervoor te zorgen dat de warmte niet binnen in huis komt. Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan door goede isolatie aan te brengen in huis.

Isolatiemateriaal

Isolatie staat in feite voor het beschermen van invloeden van buitenaf. Als uw woning of bedrijfspand niet goed geïsoleerd is, dan kan dit zorgen voor warmteverlies en hoge energiekosten. Dit kan voorkomen worden door gebruik te maken van isolatie. Daarbij zorgt isolatiemateriaal ook voor geluidsdemping. Hierdoor heeft u minder overlast van anderen in huis. Er zijn verschillende soorten isolatiemateriaal. Isolatiemateriaal dat gemaakt is van minerale wol en isolatiemateriaal dat gemaakt is van kunststof. Onder de categorie van de minerale wol vallen de glaswol en steenwol. Beide materialen zijn onbrandbaar, rot- en schimmelvrij en waterafstotend. Ook zijn ze allebei goede materialen voor een zeer goede geluidsisolatie. Glaswol isolatiemateriaal is licht van gewicht, flexibel en eenvoudig te comprimeren. De flexibiliteit van dit isolatiemateriaal komt door de lange glasvezels waaruit glaswol bestaat. Deze eigenschappen zorgen er ook voor dat het isolatiemateriaal goed aansluit. Hierdoor lekt er weinig warmte en worden luchtstromen voorkomen. Daarnaast is glaswol het milieuvriendelijkste isolatiemateriaal om een woning of bedrijfspand mee te isoleren. Steenwol is daarentegen gemaakt uit vezels van vulkanisch gesteente. Deze vezels zijn korter en brosser dan de vezels van de glaswol. Mede hierdoor kan steenwol een hoge druk aan. Voor isolatiemateriaal gemaakt van kunststof zijn er ook verschillende vormen. Zoals EPS, XPS en PIR, ze staan ook wel bekend als hardschuim. Deze isolatiematerialen hebben namelijk een celstructuur in plaats van een vezelstructuur. Hierdoor lijken de isolatiematerialen op een soort hardschuim.

Pontmeyer

Bij Pontmeyer kan er eenvoudig het juiste isolatiemateriaal worden gevonden. Er kan worden aangegeven waarvoor het isolatiemateriaal gebruikt gaat worden. Zo worden de juiste isolatiematerialen gefilterd voor uw toepassing. Vervolgens kunt u ook de dikte en de warmteweerstand kiezen. Zo vindt u snel en eenvoudig het perfecte isolatiemateriaal voor uw woning of bedrijfspand. Naast het isolatiemateriaal zijn ook de benodigdheden voor het plaatsen van het isolatiemateriaal te koop bij Pontmeyer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *