Categorie├źn
Geen categorie

Hoe hou je het thuiswerken goed vol?

De corona crisis zijn we allemaal genoodzaakt om thuis te werken. Voor de één is dit een stuk lastiger dan voor de ander. Heb jij bijvoorbeeld een kantoor aan huis dan zal het voor jou een stuk makkelijker zijn om thuis te werken. Maar woon je bijvoorbeeld met een hele groep huisgenoten en hebben jullie allemaal niet echt je eigen ruimte? Dan is het best wel lastig om dit te combineren.  In deze blog lees je tips hoe je het thuiswerken zo makkelijk mogelijk voor jezelf maakt en hoe je ervoor zorgt dat je dit voorlopig nog wel even kunt volhouden.

 

Zorg voor goede spullen

 

 Het is super belangrijk dat als je thuis werkt je voorzien bent van goede spullen. Dit begint bij het hebben van een goed scherm,  een fijne werkplek, een goede bureaustoel, een internet abonnement wat goed functioneert maar ook de nodige rust om je heen.  Hierom is het heel belangrijk dat jij en je baas hier in investeren en dat je de mogelijkheid krijgt om je werkplek thuis zo goed mogelijk in te richten. Heb je geen kantoor aan huis? Zorg er dan voor dat je deze spullen ophaalt op kantoor.

 

 Neem je pauzes

 

 Daarnaast is het heel belangrijk dat je jouw dagen goed in deelt. Het is dus ook enorm belangrijk dat je zoveel mogelijk pauze neemt. Hierbij bedoelen we niet dat je de hele dag moet gaan liggen in de tuin, maar het is wel belangrijk dat je jezelf genoeg rust momenten gunt. Maak daarom een schema voor jezelf en probeer dit elke dag vast aan te houden. Je begint de dag op hetzelfde tijdstip, bent dan al gedoucht en hebt ontbeten, je heb je kleding al aan, en je zit achter je werkplek. Dit geldt ook voor je lunchpauze, doe dit elke dag op het zelfde tijdstip. Kies er ook voor om een rondje te gaan lopen buiten zodat je een beetje frisse lucht hebt. Dit is bevorderlijk voor je concentratie en je profiteert ook van een lekkere frisse neus.

 

 Maak duidelijke afspraken met je gezin

Zorg ervoor dat iedereen weet in jouw omgeving dat als je aan het werk bent je ook met rust gelaten moet worden. Het is natuurlijk heel leuk als je partner en je kinderen allemaal tegelijkertijd thuis zijn, maar dat betekent niet dat jij tijd hebt om de hele dag voor de kinderen te zorgen of tijd met je partner door te brengen.