Categorie├źn
Geen categorie

In luxe ouder worden

Sommige mensen zeggen dat het leven pas begint op het moment dat je met pensioen gaat. Al die jaren heb je keihard, maar dan ook echt keihard gewerkt om dan nu eindelijk te genieten van een beetje vrije tijd. Sommige ouderen zullen dit gelijk beamen, maar er zullen ook nog genoeg mensen zijn die dat hun jeugd de allermooiste tijd van hun leven was. Toch zijn er een aantal mooie voordelen te benoemen aan het ouder worden. Mocht het je gegund zijn dan kun je niet alleen genieten van je kinderen, maar ook van je kleinkinderen. Heerlijk je oude dag beleven doe je natuurlijk helemaal op jouw manier, maar er zijn ook een aantal dingen die jouw oude dag een beetje luxer kunnen maken. Niet alleen luxer, sommige van mijn tips zul je ongetwijfeld nodig hebben om je oude dag door te komen. Benieuwd? Lees dan mijn blog over in luxe ouder worden.

De noodzakelijk dingen 

Bij ouder worden komen behalve de mooie dingen nou ook eenmaal zo zijn gebreken. Het lopen gaat vaak met de jaren steeds een beetje minder, dus een rollator aanschaffen kan zeker geen kwaad. Een rollator kopen gaat vaak niet over één nacht ijs en daarom is het ook goed om te bedenken dat je een rollator zeer waarschijnlijk nog een aantal jaren gaat gebruiken. Kies dus niet voor de eerste de beste, maar koop een luxere variant waar je nog jaren plezier van kunt hebben. Ook het aantal kilometers dat je ermee gaat maken telt mee, doe goed onderzoek en laat je ook zeker adviseren over de verschillende mogelijkheden. Daarnaast is een mobiele telefoon ook noodzakelijk. In deze tijd moet je altijd bereikbaar zijn en mocht er iets gebeuren dan kun je je kinderen of kleinkinderen gemakkelijk bereiken. Tegenwoordig hebben ze speciale ouderen telefoons met extra grote knoppen. Ook kunnen in dit soort telefoons nummers voorgeprogrammeerd worden. 

De leuke dingen

Naast de noodzakelijk dingen zijn er ook een aantal luxe en leuke dingen die je kunt aanschaffen. Een luxe stoel die je in allerlei standen kunt zetten is algemeen bekend en ook zeer comfortabel. Als je op je oude dag ook eenmaal wat vrije tijd hebt, dan wil je natuurlijk van alles en nog wat gaan ondernemen. Dit is vaak niet goedkoop, maar voor ouderen hebben veel bedrijven vaak iets leuks. Of je kunt een ouderenkorting krijgen, maar het is zelfs mogelijk dat je een ouderenkaart aanvraagt. Hier krijg je op van alles en nog wat, van een kopje koffie, tot een entreekaartje tot een etentje, een leuk percentage korting.