Is een time management training iets voor jullie bedrijf?

Een time management training kan voor iedereen veel zin hebben, zeker voor mensen die op kantoor werken. Je hebt dan vaak te maken met afleidingen, met interrupties en informatiestromen. Dat zorgt ervoor dat je niet effectief kunt werken. Een time management training kan dan uitkomst bieden. Je kunt dit individueel volgen, maar als je merkt dat er binnen jouw bedrijf meer mensen zijn die hier baat bij zouden kunnen hebben, dan kun je er ook voor kiezen om Tijdwinst.com een in-company cursus te laten verzorgen. Dit heeft veel voordelen!

In-company time management training

Aan de slag gaan met effectiever leren werken kun je  natuurlijk heel goed individueel doen. Je kunt bij Tijdwinst.com daarom ook individueel trainingen boeken. Maar het kan ook zeker raadzaam zijn om te kiezen voor een in-company time management training. Dit levert verschillende voordelen op. In de eerste plaats vindt de cursus dan op de werkvloer plaats, waardoor je geen reistijd kwijt bent om op de cursuslocatie te komen. In de tweede plaats kan eigenlijk iedereen die bij jullie op kantoor werkt natuurlijk baat hebben bij het effectiever leren werken en het beter indelen van de werkdag. Je krijgt dan meer werk gedaan, ervaart meer rust en mensen zullen minder snel uitvallen met klachten als gevolg van stress. Daarnaast heeft het samen volgen van een time management training ook als voordeel dat je elkaar kunt ondersteunen na de cursusdag en bovendien weet je wat je van elkaar kunt verwachten. Iedereen heeft immers dezelfde workshops gevolgd en daardoor weet je waarom je collega iets nu opeens anders aanpakt dan in het verleden het geval was. Er ontstaat zo meer begrip naar elkaar en vaak ontstaat er ook een betere samenwerking. Zo kan een time management training die in-company gegeven wordt dus veel voordelen bieden:

  • iedereen op de werkvloer leert dezelfde manier van werken aan
  • je kunt elkaar ondersteunen en aan de tijdwinst tips herinneren
  • mensen ervaren minder stress en zullen dus minder snel uitvallen
  • er wordt meer werk verzet

Wat leer je?

De voordelen zijn dus duidelijk, maar wat leer je nu eigenlijk tijdens een timemanagement.net training? Zoals in het begin gezegd leer je vooral omgaan met afleidingen en interrupties, maar ook leer je prioriteiten stellen en je grenzen afbakenen. Bij Tijdwinst.com zeggen ze het zo: je leert professioneel uitstellen. We zijn bijvoorbeeld allemaal eigenlijk geneigd om als er een mail binnenkomt, hier meteen op te reageren. Maar dat betekent dat je de taak waar je mee bezig was tijdelijk aan de kant zet, waardoor je er later weer in moet komen en dat kost uiteindelijk meer tijd. In de time management training leer je professioneel uitstellen, je leert bijvoorbeeld hoe nuttig het is om een paar vaste momenten op de dag uit te kiezen om je e-mails te lezen en te beantwoorden. Je leert dus taken afbakenen. Daardoor werk je een stuk effectiever en ervaar je meer rust. Ook prioriteiten stellen is van groot belang, net als aangeven wat je wel of niet kunt doen. Tijdwinst.com leert jullie in hun time management training hoe je dit aanpakt en hoe jij dit naar anderen communiceert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *