Kennismaken met Artificial Intelligence? Trainingen helpen je zeker verder

Artificial intelligence, ook wel kunstmatige intelligentie genoemd, raakt binnen het bedrijfsleven in Nederland de laatste paar jaar langzaam maar zeker steeds meer in trek. Er is een gestaag groeiend aantal bedrijven dat het nut en de kansen inzien van deze vorm van intelligentie. Wel zijn er nog maar weinig professionals die echt veel kennis op dit gebied hebben. Dit op welke wijze dan ook implementeren in je eigen organisatie is dan ook allesbehalve makkelijk. Een artificial intelligence training voor een aantal van je betere medewerkers zou dan ook verlichting kunnen bieden. 

Om het overzicht in je organisatiestrategie te bewaren zou een zogeheten safe training overigens ook een goede optie zijn.

Artificial Intelligence training

Meer over het belang van kunstmatige intelligentie

Het feit dat kunstmatige intelligentie steeds meer onder de aandacht komt heeft alles te maken met het feit dat de computers van deze tijd enorm veel data kunnen verzamelen. Huidige computers zijn simpelweg in staat om op een extreem efficiënte en snelle manier tot de beste oplossingen te komen van nochtans enorm complexe vraagstukken. Deze beste oplossingen wil je als leider van een bedrijf uiteraard maar wat graag. Niet per se om mensen hiermee te hoeven vervangen, maar eenvoudigweg om de dienstverlening en de resultaten te verbeteren.

De benodigde basisfactoren 

Wanneer je artificial intelligence een grotere rol wilt laten spelen in je bedrijf is het zaak dat je de volgende drie basisfactoren reeds in huis hebt:

  • Computersystemen van een uitstekende kwaliteit.
  • Algoritmen die op een zeer vergevorderd niveau zitten.
  • En tenslotte natuurlijk een enorme hoeveelheid data. Deze gegevens worden door een sterk management beschermd en de ontwikkeling ervan wordt gestimuleerd.

Wat zijn de bekendste toepassingsgebieden van artificial intelligence? 

Tot op heden is het nog niet mogelijk gebleken artificial intelligence in alle mogelijke werkvelden in te zetten, al is het aantal toepassingsgebieden wel degelijk groeiende. De volgende voorbeelden zijn algemeen redelijk bekend:

  • Een bekende toepassing is de kunstmatige intelligentie die in de financiële dienstverlening wordt ingezet. Door deze intelligentie kunnen bijvoorbeeld kredietaanvragen automatisch worden verwerkt. 
  • Klantenservice via een chatbot. Deze vorm van customer support kan door in principe elke onderneming worden geïmplementeerd. Aan de hand van bepaald taalgebruik van een klant in de chat kan de chatbot meer dan eens tot de juiste antwoorden komen. Voordeel hiervan is bovendien dat klanten nooit meer op hun antwoord hoeven te wachten. 

Wat leer je zoal bij een training?

Bij een artificial intelligence training leer je onder meer de volgende zaken:

  • Je leert wat algoritmen zijn, hoe ze tot stand zitten en hoe je ze kunt gebruiken in je voordeel.
  • Je leert te begrijpen hoe mensen en computers in de nabije en verdere toekomst met elkaar zullen samenwerken.
  • Je leert in te zien wat de risico’s zijn van het bouwen van programma’s met een hoog artificial intelligence gehalte en welke vraagstukken hierbij komen kijken.
  • En tenslotte leer je natuurlijk hoe je zelf concreet verder zou kunnen met het opzetten van een eigen programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *