Krijg controle over je agenda met een time management cursus

Op het moment dat je als je een kip zonder kop achter de planning in je agenda aan rent, dan gaat er in principe iets mis. De agenda is in feite niets meer dan een hulpmiddel waar je je afspraken in kunt schrijven, zodat je deze niet vergeet. Hoe meer afspraken je hebt, des te belangrijker het wordt om deze in een extern geheugen op te slaan. Vooral wanneer je afspraken gaat plannen die bijvoorbeeld weken of maanden later plaatsvinden, dan is een agenda onmisbaar. Als je vandaag een afspraak maakt om met iemand iets te bespreken en je gaat morgen al rond de tafel, dan kun je dat prima onthouden. Maar als het over 4 weken plaatsvindt, dan ben je dat na 4 weken immers allang vergeten. Je hebt dan een reminder nodig en daarvoor kun je een agenda raadplegen. Maar als de agenda alle controle overneemt en je vol stress probeert alle afspraken af te werken en deadlines te halen, dan is er met de time management iets niet helemaal in orde. Als je immers een agenda openslaat die jij zelf hebt ingevuld en vervolgens meteen stress ervaart omdat je zoveel te doen hebt, dan schiet je het doel van een agenda voorbij. Daarom is een time management cursus in feite geen slecht idee. Het probleem met het managen van tijd is dat mensen vaak kijken naar de hoeveelheid tijd die er beschikbaar is om die vervolgens volledig te vullen met taken, afspraken, deadlines, et cetera. Als je 8 uur tot je beschikking hebt, dan heb je 8 uur om te vullen. Maar zo werkt het natuurlijk niet. Je moet ruimte houden voor speling. Soms loop je vertraging op, dingen kunnen er tussendoor komen en soms heb je even iets meer aandacht nodig om iets echt goed te doen. Daar komt bij dat je soms vermoeid bent of je dag niet hebt. Als je dat soort dingen niet kunt verwerken door een te strakke planning, dan is stress eigenlijk altijd het geval. Kijk daarom gerust eens op timemanagement.nl voor een time management cursus. Je kunt dan meteen zien wat je zoal kunt leren tijdens een time management cursus. Het is ook geen hogere wiskunde natuurlijk. Het zijn immers gewoon van die dingen die je even moet weten en die je tijdens het plannen in je achterhoofd moet houden. Zaken als het toelaten van speling en dergelijke zijn immers belangrijk voor een goede planning. Maar je moet het wel even weten en daar is een time management cursus zeer geschikt voor. 

Meld je online aan voor een time management cursus

Als je je aan wilt melden voor een time management cursus, dan kun je dat regelen via de website van timemanagement. Hier vind je de tijden en locaties van de cursussen. Je kunt je dan aanmelden voor een tijd die jouw goed uitkomt en vervolgens kun je op de desbetreffende dag een 1-daagse time management cursus volgen. 

Bekijk de vele cursussen en trainingen op tijdwinst.com

Als je meer wilt weten over de verschillende trainingen die worden aangeboden door timemanagement.nl, dan kun je terecht op de gelijknamige website. Hier vind je bijvoorbeeld ook informatie over cursussen als: 

  • Cursus feedback geven
  • Assertiviteitstraining
  • Cursus snellezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *