Categorie├źn
Geen categorie

Kwetsbaar door technologie, veiliger door hacken

Tegewoordig worden bedrijven steeds kwetsbaarden door technologie. Nu kan je natuurlijk twijfelen of het verwerken van persoonsgegevens via papier niet nog onveiliger was, maar dit is een andere discussie. Het feit blijft dat technologie soms nog niet helemaal veilig is, en dat bedrijven daardoor soms grote schade op kunnen lopen. Dit kan gebeuren wanneer men persoonsgegevens bewaard in een onbeveiligde omgeving, of in een omgeving waarin de beveiliging verouderd is. Dit kan gebeuren wanneer er geen updates worden doorgevoerd of wanneer er niet regelmatig getest wordt. Wanneer je gegevens niet veilig bewaard worden, is het voor hackers een uitgelezen kans om binnen te komen. Vaak is er door veroudering van het systeem een mogelijkheid om binnen te komen.

Veilig om te blijven updaten en testen

Het is voor bedrijven belangrijk dat de systemen waarin je werkt, constant gecheckt worden op beveiliging. Dit kan je zelf doen maar het is vaak erg complex. Je kan dit ook laten doen door gespecialiseerde bedrijven. Ten eerste is het belangrijk dat je als bedrijf je systemen constant blijft updaten. Wanneer je dit doet, zorg je ervoor dat het systeem dat je gebruikt, naar behoren werkt en dat de beveiliging altijd op orde is. Daarnaast heb je vaak ook nieuwe mogelijkheden wanneer er een update wordt doorgevoerd bij een programma.

Hacken om de beveiliging te optimaliseren

Je kan je bedrijf (en de systemen die je gebruikt binnen je bedrijf) laten testen door specialistische bedrijven. Deze bedrijven zetten zogenaamde hackers in die jouw bedrijf/de systemen gaan hacken waaruit vervolgens allerlei optimalisatiepunten uit voort komen. Dit noemt men, penetration testing. Penetration testing is het binnenvallen bij een bedrijf om vervolgens beveiligingsaudit op te maken. De hackers gaan te werk als echte hackers, alleen zonder slechte bedoelingen.

Blijven testen is belangrijk

Het is belangrijk om te blijven testen o.g.v. beveiliging. Dit betekent dat wanneer er updates, en wijzigingen door worden gevoerd, dat je blijft testen of de beveiliging nog op orde is. Het is slim om dit periodiek te doen. Daarnaast kunnen ook hackers nieuwe manieren vinden om een bedrijf binnen te komen, daarom is het slim om regelmatig te testen of je nog steeds goed beveiligd bent. Dit kan je doen door het bedrijf in te schakelen die dit voor je kan doen en zelf te kijken of alle systemen geüpdatet zijn. Daarnaast is het belangrijk dat wanneer je een update uitvoert dat de beveiliging hiervan al vooraf is gecheckt.