Categorie├źn
Geen categorie

Leasen met BKR

Hoe kan je een auto leasen met negatieve bkr? Veel aanbieders hebben weinig voorzieningen voor zo een registratie. Gelukkig zijn er steeds meer en meer aanbieders die dit gat in de markt dichten. Terecht, want lease lijkt de toekomst te hebben. Het is dan onverantwoord om mensen uit te sluiten van enige kans.

Fiscaal

Een belangrijk aspect van lease is het fiscale. Je hebt allerlei voordelen als je bijvoorbeeld leaseed als zzp’er of vanuit je BV. Het verschil is zo groot dat het een van de voordelen is zzpschap interessant maakt. Behalve dat het dus een belangrijk stuk van mensen hun keuze is over hoe zij hun werk willen inrichten. Dit aspect is nog verder belangrijk als het gaat om mensen die niet uit keuze zzp’er zijn. In de veranderende arbeidsmarkt is het vaak noodzaak dat een positie vanuit de zzp constructie vervult wordt. Als dan bepaalde mensen wel de nadelen ondervinden fiscaal als het gaat om pensioen aftrekken maar niet de voordelen ontvangen van de auto aftrekken van de winst dan is dit een dubbele benadeling. Niemand is bereid de belastingen op dit punt zwaar op de schop te zetten, dus is het goed dat bedrijven hier inspringen

Onderhoud

Er is een onmiskenbaar schaalvoordeel aan groot inkopen. Dit is dan ook de manier dat leasemaatschappijen onderhoud rendabel maken. Jij betaalt minder, zij betalen minder en de garage heeft een stabiel lijntje als preferred supplier. Zeker, wanneer je geen schade of onderhoud hebt loop je een beetje mis, maar dat weegt op tegen die piekuitgave van onverwacht onderhoud. Het maakt je inkomen stabieler en overzichtelijker.

Flexibiliteit

Flexibel kunnen omspringen met verplichtingen beschermt je tegen een boel gedoe. Mocht er een grote tegenvaller komen, dan heb je liever geen schuld en geen auto. Met een lening is het namelijk geen garantie dat je auto afdoende onderpand is om de schuld te dekken. Er is dan een zeker risico dat je met een verplichting en geen auto blijft zitten. Dat is dan juist zo een risico welke je je niet kan permitteren als het tegenzit. Daarom is shortlease een bepaalde mate van veiligheid bij tegenvaller. Mocht je plots meer verdienen dan normaal? Dan raad ik shortlease aan. Dan kan je maximaal aftrekken van je piek winst en kan je snel de auto als bezit verkrijgen. Daarmee heb je deze veilig wanneer het de andere kant op gaat.