Tips om een nieuwe look te geven aan je tuin!

Heb je een tuin, maar doe je er eigenlijk niet zoveel mee? Dan is het misschien leuk om onderstaande tips door te nemen. Door deze tips te checken kan krijg je wat inspiratie en kan je gemakkelijk een aantal leuke ideeën uitvoeren in je tuin.

Huur een tuinontwerper in

Huur een tuinontwerper in om een ​​plan op te stellen voor uw tuin- of tuinrenovatie. Maak foto's van je tuin voor, tijdens en nadat je veranderingen hebt aangebracht (planten toevoegen en verwijderen), in elk seizoen. Deze foto's documenteren gebeurtenissen die zich in de loop van de tijd voordoen; zodat u kunt beslissen waar u toevoegingen of verwijderingen wilt maken. Ze laten je ook zien hoe snel verandering optreedt en planten groeien. Gebruik dit plan als leidraad voor het nieuwe jaar bij het kiezen van nieuwe planten voor uw landschap. Weten welke planten het goed doen (juiste plant, juiste plaats) kan u tijd, geld en teleurstelling besparen.

Voeg extra groen in je tuin toe

Voeg wat blijvend groen toe: de winter is het perfecte moment om de lay-out en het ontwerp van uw tuin te evalueren. Zodra boompjes en struiken hun bladeren afwerpen (met uitzondering van beuken en een paar andere die hun bladeren tot het vroege voorjaar vasthouden), kunt u het kader van uw tuin zien. Zijn er evergreens die de ruimte verbeteren en ruimte bieden? Ze hoeven niet lang te zijn, zelfs heuphoogten zullen je tuinruimte helpen definiëren en dienen als achtergrond voor je kruidachtige planten.

Extra accessoires voor in je tuin

Je kan je tuin ook versieren of aanvullen met extra accessoires. Dit kan je bijvoorbeeld doen door een plantenklimrek toe te voegen. Hiermee geef je een extra touch aan je tuin. Je kan er ook voor kiezen om met extra hout te gaan werken. Denk bijvoorbeeld aan dikke palen bij de schuttingen of mooi afscheidingen in je tuin. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om op klimop te laten groeien tegen een plantenklimrek, of een soort poort creëren in je tuin waardoor je verschillende hoeken creëert. Je kan het natuurlijk ook nog groter aanpakken en bijvoorbeeld een overkapping of zelf een extra tuinhuisje in je tuin invoegen. Dit alles zorgt ervoor dat je tuin een stuk frisser en aantrekkelijker eruit komt te zien.

Je kan dit alles zelf doen of laten uitvoeren. Hierbij is het slim om verschillende mensen naar je tuin te laten kijken en te vragen naar het tarief en wat ze voor het tarief allemaal kunnen doen.