Voorbeelden van vakanties

Vakantie, iedereen houdt ervan. Je zou denken dat iedereen van dezelfde soort vakanties houdt, maar er zijn ontzettend veel verschillende soorten vakanties. Wij benoemen vandaag de verschillende soorten vakanties die er zijn.

Zonvakantie

De meest bekende en voorkomende vakantie is natuurlijk wel een zonvakantie. Ook zonvakanties kan je weer in verschillende soorten boeken. Denk aan een All Inclusive hotel. Bij dit soort vakanties zit je vaak alleen in het hotel, het zwembad wat erbij hoort en de andere activiteiten die erbij komen kijken. Zo’n All Inclusive hotel is vaak ontzettend groot en heeft een breed assortiment aan eten en activiteiten om te doen. Dit soort vakantie is vaak enorm leuk als je met een gezin bent en dus niet te veel wilt ondernemen. Het gaat vaak om lekker eten, veel zonnen en zwemmen en zo nu en dan eens een leuke activiteit opzoeken. Ontzettend relaxen dus! Daarbij heb je natuurlijk nog huisjes die je kunt afhuren of vakantieparken in de zon. Veel gezinnen huren ook graag een privé huisje af inclusief zwembad en de hele poes pas zodat de kinders lekker vrij zijn en losgelaten kunnen worden. Zo heb je als ouders zijnde ook even lekker vakantie zonder zorgen!

Wintersport

Wintersport is natuurlijk totaal het tegenovergestelde van een zonvakantie. Al hoewel je met een wintersport ook vaak lekker kan genieten van een winters zonnetje! Wintersport is iets waar je als kind zijnde vaak mee opgroeit. Je bent elk jaar met je ouders op wintersport geweest en dan is dit er niet zomaar even uit te slaan. Dit blijft er vaak dan in en zo ga je dan ook wel elk jaar weer opnieuw op wintersport. Dit is vaak een actieve vakantie waar je vroeg je bed voor uit moet. Ook wordt er zo nu en dan nog eens lekker mee gedaan aan de Apreski waardoor dat vroege opstaan niet altijd even makkelijk gaat. Maar goed, dat heb je er dan ook wel weer voor over.

Stedentrip

En dan als laatste: een stedentrip. Dit is vaak de combinatie van relaxen en de hort op gaan. Je bent veel aan het wandelen en elke dag weer op zoek naar nieuwe bezienswaardigheden. Als je een stedentrip gaat maken, plan je dit vaak wanneer het niet al te warm is in de stad. Anders maak je het jezelf wel erg moeilijk. Ook bestaat een stedentrip vaak uit veel terrassen, veel eten en veel drankjes doen. Kortom: ontzettend veel gezelligheid dus! Zo heeft ook elk soort vakantie zijn eigen charme.