Wat een interim change manager voor jouw bedrijf kan betekenen

De wereld om ons heen verandert constant. Sommige dingen veranderen vaker dan andere, maar de meeste zaken zijn niet vast. Zo ook in organisaties: er gaan mensen weg en komen weer nieuwe collega’s bij, er komen reorganisaties of de bedrijfscultuur verandert langzaamaan. Maar niet alle veranderingen vergaan even vlekkeloos. Daarom kan een interim change manager ondersteuning bieden wanneer er iets verandert of gaat veranderen op de werkvloer. Wil je weten of een interim change manager een waardevolle toevoeging aan jouw bedrijf kan zijn? Lees dan gauw verder!

Wat doet een interim change manager?

Een interim change manager of verandermanager kan ondersteuning bieden bij veranderingen. Zijn of haar doel is dan ook om (aanstaande) verandering(en) binnen de organisatie zo soepel mogelijk te laten verlopen. 

Op welke manieren kan een interim change manager ondersteuning bieden?

Ten eerste kunnen de werkzaamheden van een interim change manager op verschillende niveaus plaatsvinden. Hij of zij kan aan de slag met het hele team, maar ook alleen met de leidinggevende, die vervolgens zijn kennis weer overdraagt aan zijn afdeling. Dit kan hij of zij op verschillende manieren doen, bijvoorbeeld in de vorm van workshops, (online) educatieve sessies of het schrijven van een adviesrapport.

Ontmoeting, Team, Werkplek, Groep, Diversiteit, Mensen

Wat is de aanpak van een interim change manager?

Vaak houdt een interim change manager een specifieke aanpak aan om zo gestructureerd mogelijk te werk te kunnen gaan . Hij of zij zal zich eerst verdiepen in de specifieke case. Ook zal hij jullie observeren om een beter idee te krijgen van de bedrijfscultuur die er hangt. Vervolgens zullen de obstakels waar tegenaan wordt gelopen geïdentificeerd worden. Daarna wordt er een plan van aanpak gemaakt over hoe de situatie het beste aangepakt kan worden. Ten slotte gaat de interim change manager aan de slag met het implementeren van dit plan. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *